Επαγγελματικό Πρόγευμα: Εξορθολογισμός της Επιχείρησης σε Καιρούς Κρίσης

 

To επαγγελματικό πρόγευμα με τίτλο “Εξορθολογισμός της Επιχείρησης σε Καιρούς Κρίσης” έλαβε χώρα στις 26 Νοεμβρίου 2013 στο Κέντρο Κατάρτισης του Ομίλου Εταιρειών Παπαέλληνας στη Λευκωσία και στις 14 Φεβρουαρίου 2014 στα Γραφεία της Deloitte στη Λεμεσό.

Το εργαστήρι ήταν βασισμένο σε πρακτικά παραδείγματα από τις εμπειρίες των 2 ομιλητών, του κoυ Παναγιώτη Θρασυβούλου, Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Ποιότητας στην εταιρεία Unicars Ltd και της κας Νατάσας Ιακωβίδου, Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού της Hermes Airports Ltd, όπως και από τις εμπειρίες των συμμετεχόντων.

Το εργαστήρι εστιάστηκε στα εξής θέματα:
Μείωση προσωπικού Vs Εξορθολογισμού της Επιχείρησης
Ενθάρρυνση διαφάνειας και δικαιοσύνης
Χειρισμός των νομικών επιπτώσεων της διαδικασίας μείωσης προσωπικού
Χειρισμός των Συντεχνιών
Σχεδιασμός στρατηγικού πλάνου επικοινωνίας με στόχο τη διαχείριση αλλαγών και διαχείριση αυτών που αντιστέκονται στην αλλαγή
Πώς να διαχειριστείτε το προσωπικό που παραμένει («σύνδρομο αυτού που επιβιώνει»)
Ισορροπία μεταξύ μείωσης κόστους και επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας

Με βάση την ανατροφοδότηση που πήραμε, οι συμμετέχοντες βρήκαν το εργαστήρι ενδιαφέρον και ωφέλιμο, καθώς τους προσέφερε την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες στο θέμα, καλές και κακές! Οι συμμετέχοντες δήλωσαν επίσης, ότι η διαδραστική μορφή του εργαστηρίου και η ευκαιρία που τους δόθηκε για δικτύωση ήταν μερικά ακόμη θετικά.

Παρουσίαση - Υλικό

14 Φεβρουαρίου 2014 (Λεμεσός)


26 Νοεμβρίου 2013 (Λευκωσία)