Ετήσιο Συνέδριο 2017

 

 
CyHRMA Annual Conference & Expo
  24 May 2017

Nicosia, Filoxenia Conference Centre
Be part of the largest and best HR Event in Cyprus!
                        
               Program
  Speakers & Sessions
   Sponsors   Exhibitors 
 
Next
 
 
Για άλλη μια χρονιά, το Ετήσιο Συνέδριο του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το Συνέδριο αποτελεί πλέον θεσμό στα επιχειρηματικά δρώμενα της Κύπρου και αναγνωρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες και χρήσιμες εκδηλώσεις του τομέα της Διεύθυνσης, Ανάπτυξης και Αξιοποίησης του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Φέτος, το Συνέδριο έλαβε χώρα στις 24 Μαΐου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, με την παρουσία της έντιμης Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, σωρεία εκλεκτών προσκεκλημένων και πέραν των 150 Σύνεδρων.


Το Συνέδριο φιλοξένησε προοδευτικούς ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό και προσέφερε ευκαιρίες δικτύωσης με συναδέλφους από οργανισμούς όλων των τύπων σε ένα οικείο περιβάλλον καθώς και μια συναρπαστική ΕΚΘΕΣΗ με λύσεις και υπηρεσίες του τομέα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.


Το Συνέδριο ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τους Συν - Προέδρους του Συνεδρίου, κο Παναγιώτη Θρασυβούλου, Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και κα Μιράντα Αρχοντίδου, Μέλος της Επιτροπής Συνεδρίου. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κο Γιώργο Παντελίδη, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους σε αυτό το σημαντικό γεγονός για τον Σύνδεσμο. Ευχαρίστησε την Υπουργό για την παρουσία της στο Συνέδριο καθώς και για την απόφαση του Υπουργείου να θέσει το Συνέδριο υπό την αιγίδα του. Η αναγνώριση αυτή είναι πολύ σημαντική και αποτελεί κορυφαίο γεγονός για το Ετήσιο Συνέδριό μας.


Ο Πρόεδρος έπειτα, κάλεσε στο βήμα την κα Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η Υπουργός ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος αποτελεί πολύτιμη ευκαιρία μάθησης, δικτύωσης και ενημέρωσης για τις τελευταίες καινοτομίες και τις τάσεις του τομέα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αναγνωρίζεται η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό για τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί τον πολυτιμότερο πόρο μιας επιχείρησης και καλείται να συγκεντρώσει πολλαπλές ικανότητες όπως ευελιξία, ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, έφεση στην επίλυση προβλημάτων και στη συνεχή μάθηση όπως και στην ικανότητα για ομαδική εργασία και ευχέρεια στην επικοινωνία. Οι εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με πολλαπλές προκλήσεις που ενισχύουν την ανάγκη της αλλαγής και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του ανθρώπινου δυναμικού. Η Υπουργός ανέφερε ότι η Κύπρος σήμερα βιώνει μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη. Ο ρυθμός ανεργίας παρουσιάζει σταθερή καθοδική τάση και ότι οι νέοι μπορούν να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον. Η κυβέρνηση παραμένει προσανατολισμένη στην αύξηση της ανάπτυξης όπως και στη συνεχή δημιουργία περισσότερων κα ποιοτικότερων θέσεων εργασίας. Το Υπουργείο συνεχίζει τις προσπάθειές του, μέσω της προώθησης κατάλληλων πολιτικών και μέτρων, για τη μείωση της ανεργίας, ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων και των εργαζομένων, στήριξη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, βελτίωση συστημάτων πρόνοιας. Επίσης, η Υπουργός ανέφερε ότι θα μελετήσει το αίτημα του Συνδέσμου για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑνΑΔ.


Κύριος ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο κος
David  Alan  Conradie , Partner, Human Capital Advisory Services στην Deloitte Consulting S.r.l. Η ομιλία του με τίτλο «Το Μέλλον της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια Ψηφιακή Εποχή» , κάλυψε τα αποτελέσματα της έρευνας της Deloitte “2017 Deloitte Global Human Capital Trends Survey”. Δόθηκε έμφαση σε 10 τομείς που εντοπίστηκαν μέσω της έρευνας, στους οποίους οι οργανισμοί θα πρέπει να καλύψουν το χάσμα μεταξύ του ρυθμού της αλλαγής και της πρόκλησης της διοίκησης, οργάνωσης, διαχείρισης του εργατικού δυναμικού του 21 ου αιώνα. Δόθηκαν παραδείγματα καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας ψηφιακής πραγματικότητας.

Ακολούθησε η ομιλία του κου
Αντώνιου Δάσκου , Διευθύνων Σύμβουλος & Master Trainer στην DOOR Training & Consulting Greece – Cyprus. Η παρουσίασή του HR & Training  Metrics εμπεριείχε τις βασικότερες μετρήσεις της ΔΑΔ και Εκπαίδευσης που πρέπει να χρησιμοποιεί ένας οργανισμός.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, πραγματοποιήθηκε ένα σύντομο διάλειμμα στον χώρο της Έκθεσης.

Ακολούθησε η ομιλία
«Οι Τρέχουσες Προκλήσεις των Οργανισμών στην Εργατική Νομοθεσία» από τον κο Στυλιανό Ν. Χριστοφόρου, Managing Partner στην εταιρία Stylianos Christoforou & Co. LLC. Ο κος Χριστοφόρου ανέλυσε, με βάση την εμπειρία του, τα πέντε πιο συνηθισμένα και δυσνόητα θέματα που αφορούν την εργασιακή νομοθεσία: 1) Χειρισμός παραπόνων των εργαζομένων, 2) Διαχείριση υποθέσεων απάτης, 3) Τερματισμός απασχόλησης, 4) Μεταβίβαση επιχειρήσεων, 5) Απόκρυψη ρητρών στα συμβόλαια. Ακολούθως, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν την εργασιακή νομοθεσία.


Η επόμενη ομιλήτρια ήταν η κα
Μαρίνα Ιωάννου-Χασάπη , Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων με θέμα «Πιστοποίηση ‘Εργοδότης Ισότητας των Φύλων’» . Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων έχει αναλάβει την προώθηση του Εθνικού Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο εργασιακό περιβάλλον. Στόχος του Φορέα είναι η Πιστοποίηση επιχειρήσεων που εφαρμόζουν πολιτικές που διασφαλίζουν στο προσωπικό τους συνθήκες ισότητας των δύο φύλων και συμφιλίωσης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Κάθε οργανισμός μπορεί να πιστοποιηθεί είτε ως Εργοδότης Ισότητας και να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ισότητας των φύλων είτε να πιστοποιηθεί για μια Καλή Πρακτική (“Best Practice”). Μέχρι σήμερα βραβεύτηκαν 40 επιχειρήσεις. Οι 19 έλαβαν το Πιστοποιητικό Εργοδότης Ισότητας και οι υπόλοιπες έχουν πιστοποιηθεί για Καλές Πρακτικές. Η κα Ιωάννου-Χασάπη αναφέρθηκε στα κριτήρια Πιστοποίησης Εργοδότης Ισότητας, παραδείγματα Καλών Πρακτικών καθώς και στους λόγους που πρέπει μια εταιρεία να πιστοποιηθεί. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση από τρεις εταιρίες που απέκτησαν την Πιστοποίηση Εργοδότης Ισότητας (Crowne Plaza Limassol, Cyproman Services Ltd, LGS Handling Ltd).

Ακολούθησαν τρεις ομιλίες με βασικό θέμα τη Διαχείριση των Ταλέντων. Στο βήμα ανέβηκε η κα Πολυξένη Κιούρη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ. Μέσα από την ομιλία της με τίτλο «Nestle Needs Youth – η Παγκόσμια Πρωτοβουλία της Nestle για τη Νεανική Απασχολησιμότητα» , η κα Κιούρη αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Nestle που προωθεί τη δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και την ενίσχυση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων και απασχολησιμότητας των νέων. Η πρωτοβουλία αυτή κινητοποιεί εταιρίες και μη κυβερνητικούς οργανισμούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στηρίξουν περαιτέρω τη νεολαία.

Ακολούθησε η ομιλία
“Talents Empowerment Retail STEP FORWARD!” από τον κο Δημήτρη   Σταυρόπουλο, Talent Acquisition & Development Manager στην Public (Retail World SA). Ο κος Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στους κύριους πυλώνες της στρατηγικής διαχείρισης της απόδοσης: Συνεχής και Ειλικρινής Ανατροφοδότηση, Ομαδική Συνεργασία, Προώθηση των Αποτελεσμάτων της Αξιολόγησης της Απόδοσης, Coaching.

Ο επόμενος ομιλητής ήταν ο κος Γρηγόρης Σωφρονίου, Senior Consultant Learning Development στην Lidl Cyprus. Μέσα από την ομιλία «Δυναμικός Διευθυντής Καταστήματος: Αναπτύσσοντας τους Ηγέτες των Καταστημάτων μας», ο κος Σωφρονίου αναφέρθηκε στα τέσσερα βήματα του προγράμματος: 1) Ποιος θέλουμε να είναι ο νέος Διευθυντής Καταστήματος, 2) Πού βρισκόμαστε σήμερα, 3) Εξατομικευμένο Σχέδιο Ανάπτυξης και 4) Εκπαίδευση & Ανάπτυξη.

Έπειτα ακολούθησε γεύμα για τους συμμετέχοντες δίνοντας και πάλι την ευκαιρία για δικτύωση.

Το υπόλοιπο του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε με δύο παρουσιάσεις με βασικό θέμα την Ευημερία στον Χώρο Εργασίας. Στο βήμα ανέβηκε η κα
Βαλεντίνα Τουμάνιου, Λειτουργός Στρατηγικής Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η παρουσίασή της είχε θέμα «Εξισορρόπηση Επαγγελματικής και Προσωπικής ζωής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου» και έκανε αναφορά σε τρεις κύριους πυλώνες: 1) Διαδικασίες, 2) Εφαρμογή Πρακτικών και Πολιτικών και 3) Φιλοσοφία Οργανισμού. Η κα Τουμάνιου τόνισε ότι επιθυμία του Πανεπιστημίου είναι οι άνθρωποί του να είναι υγιείς. Στόχος του Πανεπιστημίου η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που να προσφέρει στους εργαζομένους έλεγχο στη ζωή τους καθώς και να αντλούν ικανοποίηση.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κος
Graham  Nugent, Διευθυντής της MANDEVCO International Ltd με την ομιλία Manage   Your   Stressors : Escape   the   Squeeze | Unlock   the   Chains | Breather Free . Ο κος Nugent αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί το άγχος να αντιμετωπιστεί και πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής του ατόμου. Οι πέντε τρόποι συνοψίζονται στο “C.R.E.D.O.”: Communicate, Relax, Exercise, Diet, Orga nise.

Ακολούθησε το κλείσιμο του Συνεδρίου το απόγευμα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Χορηγούς και Εκθέτες του Συνεδρίου 2017. Η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική στη δημιουργία ενός αξέχαστου Συνεδρίου: Deloitte Ltd (Gold Sponsor), Cyprus International Institute of Management και DeltaSoft Ltd (Silver Sponsors), Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (Υποστηρικτής).


Οι Εκθέτες με αλφαβητική σειρά υπήρξαν οι: British Council (Cyprus), Cyprus International Institute of Management, Deloitte Ltd, DeltaSoft Ltd, DOOR Training & Consulting, Marsh Brokers Ltd, Oracle Hellas, S.K. Stirixis Educational & Consulting Ltd.