Ετήσιο Συνέδριο 2016

 

                         CyHRMA Annual Conference & Expo
                                               15 June 2016
                                                                     Nicosia, Filoxenia Conference Centre

Program
      Speakers         Sessions         Sponsors         Exhibitors         Presentations

Next


Στις 15 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ.) στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επαγγελματιών του τομέα Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Για άλλη μια χρονιά, το Ετήσιο Συνέδριο, που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στα επιχειρηματικά δρώμενα της Κύπρου και αναγνωρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες και χρήσιμες εκδηλώσεις του τομέα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Το Ετήσιο Συνέδριο 2016 υπήρξε μια ιδιαίτερα πολύτιμη ευκαιρία μάθησης και δικτύωσης για τους επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και φοιτητές του τομέα Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εργασιακών Σχέσεων. Αυτή τη χρονιά προστέθηκε στο Συνέδριό μας η ‘Εμπειρία της Έκθεσης’ (EXPO), η οποία αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για περισσότερη δικτύωση καθώς και επαφή με τις τελευταίες καινοτομίες και τάσεις της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην Έκθεση φιλοξενήθηκαν υπηρεσίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και εταιρίες που επιθυμούσαν να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματίες Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στην έναρξη του Συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμούς οι κύριοι Παναγιώτης Θρασυβούλου , Πρόεδρος του Συνεδρίου και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυ.Συ.Δ.Α.Δ., Γιώργος Παντελίδης , Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυ.Συ.Δ.Α.Δ., και Αλέξανδρος Αλεξάνδρου , Διευθυντής Τμήματος Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος εκπροσώπησε την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Το φετινό Συνέδριο φιλοξένησε προοδευτικούς ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και συγκεκριμένα παρουσίασαν εξειδικευμένες γνώσεις, καινοτόμες ιδέες, εφαρμοσμένες πρακτικές και δοκιμασμένες λύσεις καθώς και προτάσεις που μπορούν να εφαρμόσουν οι επαγγελματίες του τομέα.

Η πρώτη κύρια ομιλήτρια του Συνεδρίου ήταν η κα Μαρία Προβελεγγίου , Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Unilever Ελλάδας & Κύπρου. Μέσα από την ομιλία της με τίτλο «Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν την Ατζέντα της ΔΑΔ και πώς προετοιμάζεται η Unilever για την αλλαγή αυτή», η κα Προβελεγγίου αναφέρθηκε στις τάσεις που επικρατούν στο νέο κόσμο του VUCA (Volatile - Αστάθεια, Uncertain - Αβεβαιότητα, Complex - Περιπλοκότητα, Ambiguous - Ασάφεια) στον οποίο όλοι ζούμε και πώς αυτές επηρεάζουν την Ατζέντα της ΔΑΔ των οργανισμών.

Ακολούθησε η δεύτερη κύρια ομιλία από τον κο Ελευθέριο Παρασκευά, TalentManager, NorthernEurope της ProcterandGamble με τίτλο «Διαφορετικότητα και Ένταξη: Το Μέλλον της Διαχείρισης Ταλέντων». Ο κος Παρασκευάς ανέφερε ότι η Διαχείριση Ταλέντων θα παραμείνει επίκαιρη και αποτελεσματική μόνο εάν ακολουθήσει τις τάσεις του ολοένα και πιο διαφορετικού εργατικού δυναμικού. Η προσέλκυση, επιλογή και παραμονή, όπως αναφέρει, θα πρέπει να ενσωματωθούν πλήρως με μια στρατηγική προσέγγιση της Διαφορετικότητας και Ένταξης.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, πραγματοποιήθηκε ένα σύντομο διάλειμμα στο χώρο της Έκθεσης.

Ακολούθως, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην κύρια αίθουσα του Συνεδρίου για να παρακολουθήσουν το Πάνελ Συζήτησης με τη συμμετοχή τεσσάρων Κύπριων CEOs που συζήτησαν το θέμα « Τι αναμένουν οι CEOs από τη ΔΑΔ». Στο Πάνελ συμμετείχαν οι κύριοι Αλέξανδρος Διογένους , Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Unicars, Χρίστος Μουσκής, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Muskita Hotels, Χρήστος Παπαέλληνας, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Χ.Α. Παπαέλληνας και Παναγιώτης Παπαφιλίππου, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Παγωτά Παπαφιλίππου. Συντονιστής του Πάνελ ήταν ο κος Γιώργος Παντελίδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυ.Συ.Δ.Α.Δ. Θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν:
1. Ποιες οι προσδοκίες των CEOs από τους Επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές επιχειρηματικές προκλήσεις και απαιτήσεις,
2. Πώς δύναται να ενισχυθεί ο ρόλος των Επαγγελματιών Ανθρώπινου Δυναμικού και η ενεργότερη συμμετοχή τους σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας,
3. Ποιες συμπεριφορές και ικανότητες θα πρέπει να επιδεικνύουν οι Επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού για να κερδίζουν την εμπιστοσύνη τόσο από το προσωπικό όσο και από τη Διεύθυνση,
4. Ποιες συμπεριφορές απαιτούνται από τους Επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού κατά την υλοποίηση ‘δύσκολων’ αποφάσεων του οργανισμού.

Οι συμμετέχοντες υπέβαλαν σωρεία ερωτήσεων αναφορικά με τα υπό συζήτηση θέματα και οι προσκεκλημένοι CEO’s έδωσαν ενδιαφέρουσες απαντήσεις μέσα στα πλαίσια της κυπριακής πραγματικότητας και των δικών τους εμπειριών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση από την κα Valentina Kislaya, Πρόεδρο και Ιδρύτρια της LeadersandImage με τίτλο “Mirror, Mirror on the Wall, or Creating Leadership in the Corporate World”.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε το Πρώτο Μέρος των Παράλληλων Εργαστηρίων. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις (3) διαφορετικές ομάδες ανάλογα με τη δική τους προτίμηση και συμμετείχαν στα ακόλουθα παράλληλα εργαστήρια:
Apple
Project – Συντονίστρια: κα Ζωή Ζαχαριάδου, Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων της ISSFacilityServicesS.A.
Προαγωγή της ολιστικής υγείας στην Τράπεζα Πειραιώς. Η ευκαιρία μέσα στην αντιξοότητα!
– Συντονίστρια: κα Εύη Χασαπογιάννη, Senior Manager, Ανθρώπινο Δυναμικό & Οργανωσιακή Μάθηση του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς
Διαχείριση Ταλέντων
– Συντονίστριες: κα Μαρία Σεργίου, Επικεφαλής Τμήματος ΔΑΔ της MTN Κύπρου & κα Ιωάννα Σάββα Ιωάννου, HR L&D and Talent Manager της MTN Κύπρου

Ο πρωταρχικός στόχος των εργαστηρίων του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση πρακτικών εφαρμογών/καινοτόμων έργων, που υλοποιήθηκαν εντός του οργανισμού των εισηγητών και που είχαν σημαντικό αντίκτυπο.

Έπειτα, ακολούθησε γεύμα για τους συμμετέχοντες δίνοντας και πάλι την ευκαιρία για δικτύωση μέσα στο χώρο της Έκθεσης.

Ακολούθως, έλαβε χώρα το Δεύτερο Μέρος των Παράλληλων Εργαστηρίων. Η θεματολογία είχε ως εξής:
Εφαρμόζοντας το Field
Coaching στο πεδίο της Πώλησης – Συντονιστής: κος Μάριος Μουζούρης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Leroy Merlin Κύπρου
Αλλάζοντας την Εταιρική Κουλτούρα – 7 συμπεράσματα από το ταξίδι "αλλαγής"της Celestyal
Cruises – Συντονιστές: κα Taleen Tchalikian, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Celestyal Cruises & κος Πάρις Θωμά, Διευθυντής – Σύμβουλος Στρατηγικής της Open Box Communication
Ενσωματώνοντας το Σχεδιασμό Διαδοχής στη Στρατηγική Διαχείρισης Ταλέντων: Το κλειδί για Βιώσιμη Ανάπτυξη
– Συντονίστρια: κα NitaJha, Head of Group HR & Support Services της MSC Shipmanagement Limited

Ακολούθησε το κλείσιμο του Συνεδρίου, αργά το απόγευμα.